Аптека Билкария - билкови продукти град Велико Търново

  • 2017 показвания

Аптека Билкария - билкови продукти град Велико Търново

  • 2017 показвания

Информация за Аптека Билкария - билкови продукти град Велико Търново

АПТЕКА БИЛКАРИЯ предлага лечение с билковите продукти на Емил Елмазов. В АПТЕКА БИЛКАРИЯ също така се предлага ирисова диагностика


АПТЕКА БИЛКАРИЯ се намира в град Велико Търново. 


Емил Елмазов произвежда билкови продукти и извършва лечение с тях. Той е  чл. кореспондент на Международната академия по информатизация в Москва, специалист по ирисова диагностика.
Първичните форми на всички растения са заредени с космическа светлина, която постепенно изгасва в тяхната хибридизация. Изчезването на светлината от хляба е най-мъчителната стъпка от хранителната деградация на човечеството.


Билките, които използваме в нашата практика се отглеждат на 120 декара в Боженския балкан по метода на биодинамичното земеделие. Биодинамиката се основава на природни принципи за силите на живота и използва тези птинципи за възобновяване на равновесието и оздравяване.


Тук в естествена среда растат над 80 билки, като амбицията ни в близките години е да удвоим това разнообразие. Аз и моите сътрудници вярваме, че билката остава винаги свързана със своя корен и използваме методи и похвати за обрадотка на почвата, увеличаващи силата на действие на активните вещества. В нашия билков резерват растенията се възстановяват чрез самите себе си.


Билките отглеждани в Билкария се приготвят и разпространяват под формата на билкови смеси, извлеци и етерични масла. Рецетите, който ползваме се позовават на опита и мъдроста на поколения билкари. За да запазим най-ценните съставки на билките, част от обработката се извършва при полеви условия, непосредствено след откъсване.


Билковите извлеци се прилагат външно /компрес, баня, мазила/ или вътрешно /отвара, запарка, извлек/ в зависимост от оплакванията.
В домашни условия всеки може да приготви чай или запарка от билкови смеси, както и извлек със студена вода. За целта се използват нарязани и изсушени части на растенията.