ХОСПИС ЧЕРВЕН КРЪСТ ЕООД ГР. КЪРДЖАЛИ

Кърджали
  • 279 показвания

ХОСПИС ЧЕРВЕН КРЪСТ ЕООД ГР. КЪРДЖАЛИ

Кърджали
  • 279 показвания

Информация за ХОСПИС ЧЕРВЕН КРЪСТ ЕООД ГР. КЪРДЖАЛИ

Стационарно обслужване: 

Стационарът на Хоспис "Червен кръст" в Кърджали е изграден по европейски стандарти, с помоща на Холандски Червен кръст. Разполага  с  осем стаи с по две легла и три с по едно легло, всяка  със собствен санитарен възел. 
Осигурено е денонощно медицинско наблюдение. Пациентите се обслужват от лекари, кинезитерапевт, медицински сестри и санитар-болногледачи. 

Необходими документи за постъпване: 

  • Документ за самоличност;  • Окончателна или етапна епикриза от лечебно заведение или личен лекар;  • Декларация за информирано съгласие, подписана от пациента или роднините му.Организация на приема: 
Пациентите се приемат от управителя, по утвърден ценоразпис на услугите /от 19.00 лв. до 25.00 лв. дневно/, включващ разходите за медицинското обслужване, обгрижването, храната и престоя в заведението, които за сега не са поети от здравно осигурителната ни система.Консумативите и лекарствата, необходими за лечението и обгрижването на пациента не влизат в цената на престоя. 

За осъществяване на посещения по домовете Хоспис "Червен кръст" Кърджали разчита на 20  доброволци, обучени по програма "Домашни грижи" на БЧК, част от които са с медицинско образование. 

Обслужване по домовете се предлага след предварителна заявка.