Медицински комплекс Берое - Многопрофилна болница за активно лечение град Стара Загора

 • 621 показвания

Медицински комплекс Берое - Многопрофилна болница за активно лечение град Стара Загора

 • 621 показвания

Информация за Медицински комплекс Берое - Многопрофилна болница за активно лечение град Стара Загора


Неврологично отделение
В неврологично отделение се лекуват заболявания на периферната и централна нервна система, в това число мозъчни инсулти, като се използват апарати за ЕЕГ, ЕМГ, соно доплер за мозъчните кръвоносни съдове.


Неврологично отделение се намира на 7-ми етаж и разполага с 22 болнични легла. В отделението се лекуват заболявания на периферната и централна нервна система, в това число мозъчни инсулти, като се използват апарати за ЕЕГ, ЕМГ, соно доплер за мозъчните кръвоносни съдове.


В Неврологично отделение на Медицински Комплекс Берое се лекуват съдови заболявания:
 • Заболявания на нервната система

 • Заболявания на периферната система

 • Епилепсия

 • Паркинсонова болест

 • Множествена склероза

 • Миастения

 • Мозъчен инсулт и нарушение на мозъчното кръвообращение


Неврологично отделение има съвременна апаратура за диагностика:
 • Доплеровата сонография- това е един безвреден метод с висока информативна стойност, който дава възможност да се определи състоянието на съдовете и така да се направи правилна оценка на причините и постави точна диагноза.

 • Електроенцефалография – изследване на мозъчната биоелектрична активност. Неинвазивна методика, която се използва за диагностика, класифициране и проследяване на ефекта от лечението при епилепсия.

 • Електромиография – за изследвания с широк диагностичен спектър:заболявания на периферната нервна система-неврити, лолиневрити, плексити, радикулити; на мионевралния синапс и мускулите, Паркинсонова болест и други дегенеративни заболявания.

 • Транскраниална доплерова ехография


Вътрешни болести

Вътрешни болести – има разкрити легла за лечение на захарен диабет, ревматологични заболявания, както и гастрит, язва, колит и всички останали гастроентерологични и ендокринологични заболявания.

Вътрешни болести – има разкрити легла за лечение на захарен диабет, ревматологични заболявания, както и гастрит, язва, колит и всички останали гастроентерологични и ендокринологични заболявания.Гастроентерологичното отделение има обособени кабинети за горна и долна ендоскопия под обща анестезия.

Хирургично отделение

Отделението по хирургия е разположено на пети етаж на МБАЛ МК „ Свети Иван Рилски“ ЕООД .

Отделението разполага с 20 легла разпределени в 2 сектора в стаи с по 2 и повече легла. Всички стаи са климатизирани и разполагат с TV и интернет.

В отделението по хирургия се извършват широк спектър от оперативни интервенции. Работата на екипа е насочена предимно към модерните и щадящи пациента оперативни техники, предполагащи максимално бързо възстановяване на пациента и връщането му към нормален живот. Употребата на модерна лапароскопска апаратура гарантира до минимум травматичното въздействие върху организма и осигурява комфорта на пациентите в следоперативния период.

За нас е много важно освен модерната и качествена медицинска помощ, да предложим на нашите пациенти етично отношение, дискретност и персонализиран подход.

В отделението се извършват:

Конвенционални и лапароскопски (“безкръвни”) операции на жлъчка и жлъчна система;

Конвенционални и лапароскопски (“безкръвни”) операции при слабинни, пъпни, следоперативни и други хернии (с или без платно).

Операции при хемороиди, перианални фистули, анални фисури, дермоидни кисти и други заболявания на ануса и перианалното пространство с ушивател, ултразвуков нож или аргон-коагулатор;

Операции при рак или доброкачествени образувания на стомаха, тънкото, дебелото черво и ректума;

Операции при доброкачествени и злокачествени новообразувания на гърдата;

Операции при доброкачествени и злокачествени новообразувания на щитовидната жлеза;