МЦ “Медика Албена” К.к Албена

К.к Албена
  • 382 показвания

МЦ “Медика Албена” К.к Албена

К.к Албена
  • 382 показвания

Информация за МЦ “Медика Албена” К.к Албена

“Медика – Албена” е най- големият комплексен Медицински Спа и Уелнес център в България, eдинствен на територията на курорт “Албена” и един от най-добрите медицински спа и уелнес центрове по крайбрежието на Черно море.

Модерно оборудваният медицински център е разположен на два етажа с площ около 2500 км2 и разполага с балнеологична и поликлинична част.

На първият етаж се намират рецепция, лекарски кабинет оборудван с ЕКГ, манипулационна, парафинолечение: кабини за парафин, пчелен восък и фанго – апликации, кабина с оксигенатор AUDAX; хидротерапия – кабини с тангентор, вихрови, галванични и перлени вани; калолечение;

На вторият етаж се намират – рецепция, три лекарски кабинета, зала за фитотерапия, фитнес, зала с огледала, зала – кинезитерапия, кабини по физиотерапия, инхалации и класически масажи, сауни и басейни с минерална вода – открит и закрит басейн за възрастни с възможност за групова водна гимнастика, един закрит детски басейн;

Центърът се обслужва от близо 40 човека: лекари ( специалисти по физиотерапия, по мануална лазертерапия), рехабилитатори и кинезитерапевти, фитотерапевти, медицински козметици и медицински сестри и информатори, които отлично владеят руски, английски, френски и немски.

 

Специализирани сме в лечението на:

Опорно – двигателния апарат – с възпалителен, дегенеративен и травматичен произход в хроничен стадий, ревматичен полиартрит, подагрозен артрит, ревматоиден артрит, инфекциозни артрити с известна етиология, деформираща артроза, дископатии, рани и ортопедически операции, тендовагинити и др.

Периферната и централната нервна система – неврити, невралгии, полиневрити, плексити, радикулити, каузалги и др.

Функционални нервни заболявания ( лечението се провежда през хладните месеци на годината) – неврастения, стресови състояния, вазомоторни неврози, мигрена, умствена и психическа преумора с общо отслабване на силите и намалена работоспособност.

Кожни заболявания – псориазис, невродермит и уртикарии.

Проблем с целулит и затлъстяване.

Състояния на преумора и стрес. 


  • Балнеология


    Разнообразни вани с алги, аромати, минерална вода и билки, четири - и двукамерни галванични вани, перлена вана с билки, вихрова вана.