Ветеринарна клиника "Ами Вет"

  • 465 показвания

Ветеринарна клиника "Ами Вет"

  • 465 показвания

Информация за Ветеринарна клиника "Ами Вет"
Ветеринарна клиника Ами Вет  Обновената ветеринарна клиника Ами Вет отваря врати през 2008 г. Ами Вет е проект на проф. Богдан Аминков, който има богат и дългогодишен опит в диагностиката и лечението на домашните любимци. През годините той се е убедил от необходимостта за ветеринарна клиника, която да предлага широк спектър от услуги насочени към цялостно и коректно изследване и диагностициране, необходими за провеждането на правилно лечение на домашните любимци.


Предоставяме възможността да получите максимално внимание и точна диагноза, обоснована на клинични и параклинични изследвания, направени максимално бързо тук при нас, без да се налага да посещавате други лаборатории и клиники.


Извършваме комплексни животоспасяващи операции и медицински интервенции. Използваме ново за ветеринарната медицина в България лечение – Плазмотерапия (PRP – Platelet Rich Plazma Therapy) за възстановяване на меки тъкани (сухожилия, ставни връзки, трудно зарастващи рани), при сложни ортопедични фрактури, в неврохирургията и при остеоартрити и артрози .


Целта ни е да отговаряме подобаващо на непрекъснато повишаващите се изисквания на стопаните за професионализъм и акуратност. Клиниката ни разполага с две манипулационни, лаборатория, стационарни помещения за максимален комфорт на домашния ви любимец, две операционни зали, специализирано помещение за образна диагностика, както и хотел. Във всички помещения има изход за кислород, за да се оксигенират бързо критичните пациенти.специфични интервенции.

Операционни зали
Оборудвани са с апарат за инхалационна анестезия и командно дишане, чрез който се поддържа наркозата на пациента по време на самата оперативна интервенция. Това е щадящ метод, както и най – безопасният за пациента вид анестезия, особено при продължителни хирургични манипулации и критични пациенти.


Пациентният монитор, който използваме по време на операции ни дава информация и възможност да следим състоянието на пациента през цялото време (основните му жизнени показатели). Богатият инструментариум ни позволява извършването освен на рутинни, така и на по- специфични интервенции.Образна диагностика
тук се намира първият в България спирален компютърен томограф (скенер), флексибилен видеоендоскоп, видеоотоскоп, ехограф за коремни органи и ехокардиография.


С помощта на компютърния томограф се извършват множество срезове(сканове) на изследваната област, както и дигитални рентгенови снимки, като това ни позволява да изградим триизмерни образи и реконструкции в различни проекции. По този начин много точно и прецизно можем да определим локализацията, големината и тежестта на патологичния проблем. КТ намира приложение в изследването на носна кухина, орбити, главен мозък, средно/вътрешно ухо, гръбначен стълб, гръдна кухина, коремни органи и опорно двигателна система.


Ендоскопията се изполва за диагностика на заболявания на храносмилателната система – хранопровод, стомах, началната част на тънките и крайната част на дебелите черва.


Видеоотоскопията представлява метод за изследване в реално време на състоянието на външния ушен канал. Използва се при диагностика и лечение на възпаление, полипи, тумори и чужди тела в ухото.


Ехографията е незаменим и широко използван във ветеринарната практика метод за  изследване на коремните органи, гръдния кош, очите и  главния мозък – при определени условия.  С помощта на ехографа могат да се извършат  терапевтични и диагностични пункции и биопсии.


Ехокардиографията е метод за визуализиране в реално време на структурата и функцията на сърцето, чрез който могат да се докажат, проследят или отхвърлят голям брой вродени или придобити заболявания на сърцето.
Регистратура и Зоомагазин
Разполагаме с голям набор от лечебни храни от най­висок клас: Royal Canine, Hill’s, Eukanuba, както и с такива за ежедневно хранене: Happy dog, Nutram. Можем да ви предложим и различна лечебна и профилактична козметика на утвърдени фирми – Virbac, Versele­laga и др. Тъй като безопасността на вас и вашите любимци са наш приоритет, ние разполагаме с голям избор от средства за вътрешно и външно обезпаразитяване. По този начин можем да изготвим индивидуална схема за протекция на вашите животни, съобразена с вашите желания и спецификата на средата, в която ги отглеждате.Лаборатория


Разполагаме с нови и модерни апарати за пълна кръвна картина, биохимичен и електролитен профил на кръвта. И двата апарата използват най-модерната технология за отчитане на резултатите, давайки ни бързина, точност и прецизност. Изготвянето на тези изследвания дава обща представа за здравословното състояние на домашния ви любимец. Това е  особено важно преди операции, за да се подбере правилната анестезиологична схема. Имаме възможност за изследване на урина, кръвни разстилки, копропроби. Разполагаме с тестове за бърза диагностика на повечето инфекциозни заболявания.  Извършваме микробиологични изследвания, ­изследване на биопсични материали, изследване за алергии и др в доказани лаборатории в България и чужбина.

Манипулационна


Клиниката разполага с две отделни манипулационни зали, които са достатъчно просторни, за да може Вие и вашият домашен любимец да се чувствате максимално комфортно. Имаме  две стационарни клетки, в които можете да оставите животното си на продължителни системни вливания, ако сте заети и не можете да стоите при него.


Физиотерапия При нас има възможност да се извършват и физиотерапевтични процедури с магнит, диадинамичните импулсни токове. Магнитотерапията е изключително полезна и подпомага лечението на тендовагинити, фрактури, фисури и различни възпаления. Диадинамични импулсни токове подпомагат лечението на парези, парализи, а също така се използват като съпътстваща терапия при някои следоперативни усложнения.Услуги
  • Хирургия и регенеративна медицина

  • Образна диагностика

  • Вътрешни болести

  • Алтернативна медицина

  • Спешна медицина

  • Профилактика

  • Лаборатория

  • Хотел и стационар


КОНТАКТИ ВЕТЕРИНАРНА КЛИНИКА:
Адрес: София 1440, ул. „Йордан Бакалов-Стубел“ 31
Телефон: +359 888 712 116
Телефон: +359 887 136 571
Телефон за спешни случаи: +359 887 136 571
Електронна поща: amivet@mail.bg
Уебсайт: www.amivetbg.com

РАБОТНО ВРЕМЕ НА КЛИНИКАТА:
Делнични дни 8.00 – 21.00 ч.
Събота и Неделя 9.30 – 16.30 ч.

РАБОТНО ВРЕМЕ НА КАБИНЕТА:
Делнични дни 9.00 – 20.00 ч.
Събота и Неделя 9.30 – 16.30 ч.

Ветеринарен Кабинет Ами Вет,
София 1404, ул. “Луи Айер” 2, срещу Южен парк

КОНТАКТИ КАБИНЕТ:
Адрес: София 1404, ул. “Луи Айер” No 2, срещу Южен парк
Телефон: +359 895 771 390
Телефон: +359 884 285 470
Телефон за спешни случаи: ++359 887 136 571
Електронна поща: amivet@mail.bg
Уебсайт: www.amivetbg.com


Квалификации

Галерия