СБАЛ ПО ОРТОПЕДИЯ И ТРАВМАТОЛОГИЯ ВИТОША ЕООД Травматология град София

София
  • 1454 показвания

СБАЛ ПО ОРТОПЕДИЯ И ТРАВМАТОЛОГИЯ ВИТОША ЕООД Травматология град София

София
  • 1454 показвания

Информация за СБАЛ ПО ОРТОПЕДИЯ И ТРАВМАТОЛОГИЯ ВИТОША ЕООД Травматология град СофияБолница Витоша предлага най-доброто от съвременното европейско здравеопазване при достъпни условия. Нашата специалност е ортопедията – както планирани операции, така и ортопедия по спешност, проявяваме особен интерес към ендопротезирането на тазобедрени и коленни стави.

Работим вече почти 20 години и само през последните 10 от тях сме извършили над 2,000 операции за замяна на тазобедрена и колянна става. Прилаганият от нас иновативен метод дава на повечето от пациентите ни възможност да се изправят на крака и проходят броени дни след лечението. Предлагаме и удължаване на крака, лечение при счупвания и фрактури, а също така и реконструктивна хирургия.

Обгрижваме с особено внимание всеки един от нашите пациенти. Пациентите ни могат да очакват да бъдат третирани с достойнство и уважение в нашата частна, бутикова болница, намираща се в един от най-привлекателните райони на София в подножието на Витоша.


Екипът ни


Д-р Орлин Филипов PhD


Старши хирург


Доктор Орлин Филипов е нашият старши хирург. Той е специализирал ортопедия повече от 18 години, практикувайки както в България, така и по света. Автор е на многобройни ортопедични изследвания, публикувани в някои от най-реномираните специализирани списания по света, и е участвал в над 20 международни ортопедични конференции.


Д-р Филипов е сертифициран специалист по смяна на тазобедрена става и на коленна става, с особен интерес към ендопротезирането. Той се специализира и в реконструктивна хирургия, удължаване на крака и лекуването на фрактури.


Той е член на 5 международни асоциации по ортопедия: AAOS (American Academy of Orthopedic Surgeons); AO Trauma; SICOT (Société Internationale de Chirurgie Orthopédique et de Traumatologie); Küntscher society; FFN (Fragility fracture network), а също така и на българската професионална организация БОТА.


Д-р Филипов е развил и прилага свой новаторски хирургичен метод при смяната на тазобедрена става с минимална загуба на кръв и без нужда от преливане на кръв. Той прилага вече 5 години този първи по рода си метод, и пациенти идват от различни краища на Европа, за да се възползват от него.


Най-новата му книга е ръководство по ортопедична хирургия, „Хирургично лечение при фрактури на шийката на бедрената кост“, което беше издадено от издателството Nova Science Publishers в САЩ.


Д-р Филипов е разработил и нов, изключително ефективен метод за третиране на счупвания на шийката на бедрената кост, така наречения метод BDSF.  Методът му е приет по света и се прилага в Индия, САЩ, Швейцария, Норвегия.


Д-р Филипов владее свободно английски, а също така и руски, френски и сръбски.Dr. Orlin Filipov, MD, PhD

Д-р Станислав Георгиев


Д-р Георгиев е старши хирург, който през последните 15 години се е специализирал в ортопедията. Той е сертифициран експерт по смяна на тазобедрени и коленни стави, артроскопична хирургия и третиране на фрактури.


Д-р Стефан Нанков


Д-р Нанков е специалист по ортопедия, педиатрични травми и фрактури при деца, с над 21 годишен опит. Той е сертифициран експерт по смяна на тазобедрени и коленни стави.


Д-р Димитър Кърчинов


Д-р Кърчинов е специалист-ортопед. Той е хирург по ортопедия и травми с над 25 годишен клиничен опит. Има многобройни публикации в специализирани ортопедични списания.Д-р Тимка Милева


Д-р Милева ръководи Отделението за интензивно лечение. Тя е специалист по интензивни грижи и анестезиология с над 25 годишен клиничен опит. Практикува всички видове анестезия: местна, регионална и обща.


Д-р Зоя Николова


Д-р Николова е специалист по интензивни грижи и анестезиология с над 25 годишен клиничен опит. Тя практикува всички видове анестезия: местна, регионална и обща.


Д-р Николай Багеров


Д-р Багеров е експерт по интензивни грижи и анестезиология с над 25 годишен клиничен опит. Специалист по регионални анестезийни блокове - практикува интерскаленарни; феморални и други регионални нервни блокове; а също и всички други методи за анестезия: местна, регионална и обща.Д-р Панко Величков


Д-р Величков е специалист по кардиология. Той има над 28 годишен клиничен опит в кардиологията и вътрешните болести. Работата му е жизнено важна за пред- и следоперативните грижи.


Д-р Маринела Кожухарова


Д-р Кожухарова е специалист по физиотерапия, кинезитерапия и хирургическа рехабилитация с дългогодишен клиничен опит. Тя ръководи Отделението за физиотерапия и рехабилитация.


Любомир Маноилов


Любомир Маноилов е вещ практикуващ по физиотерапия, кинезитерапия и хирургическа рехабилитация с дългогодишен клиничен опит. Той е грижовен, усърден и професионален в работата си. Бързо постига чудесни резултати с пациентите си след тяхната операция.Д-р Петър Йорданов


Д-р Йорданов ръководи Отделението Клинична лаборатория. Под негово ръководство нашата лаборатория постига високи оценки при външни проверки за контрол на качеството.


Д-р Росен Кръстев


Д-р Кръстев е ръководител на Отделението по образна диагностика с дългогодишен опит. Той е специалист по рентген, диагностика с Магнитен резонанс и компютърна томография.


Виолета Балева


Виолета Балева е Главна сестра на Болница Витоша и отговаря за организирането и управлението на нашите сестрински грижи.Ина Петрова


Ина Петрова е Главна операционна сестра и отговаря за операционната зала. Тя е нашият ангел-пазител в операционната. С дългогодишен опит като специализирана хирургическа сестра при ортопедични операции, затова тя е идеален партньор за работа до нашите хирурзи.


Елена Йовчева


Елена Йовчева е операционна сестра. Тя има над 20 годишен опит като специализирана хирургическа сестра при ортопедични операции.


Таня Стефанова


Таня Стефанова е една от нашите най-добри сестри - отдадена на грижата за своите пациенти.