Д-р Силвия Еленкова Акупунктура и Иглотерапия град София

София
  • 940 показвания

Д-р Силвия Еленкова Акупунктура и Иглотерапия град София

София
  • 940 показвания

Информация за Д-р Силвия Еленкова Акупунктура и Иглотерапия град София


Д-р Силвия Еленкова, ръководител на центъра, е завършила медицина в Медицинска академия гр. София. Специализирала е обща медицина и вътрешните болести. Тя е сертифициран иглотерапевт и хомеопат с повече от 20 години професионален опит и специализации по акупунктура и хомеопатия в България и чужбина.


Наред с ежедневната работа с пациенти е президент на Българското дружество по традиционна китайска медицина, български делегат в Световния алианс по акупунктура ICMART, член на Европейската асоциация по интегративна медицина, член на УС на Българската асоциация по интегративна медицина.
Има над 70 научни публикации в български и чуждестранни издания. 10 години е Научен редактор на списание „Акупунктура“.


d-r-elenkova-snimka-profil


СЪВРЕМЕННАТА, ПРОГРЕСИВНА МЕДИЦИНСКА МИСЪЛ ВСЕ ПОВЕЧЕ ВЪЗПРИЕМА ХОЛИСТИЧНИЯ ВЪЗГЛЕД ЗА ЧОВЕШКОТО ЗДРАВЕ. ЛЕЧЕНИЕТО НА ДАДЕНО ЗАБОЛЯВАНЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ УСПЕШНО САМО АКО ГЛЕДАМЕ НА ЧОВЕКА В НЕГОВАТА ЦЯЛОСТ–УНИКАЛНО ЕДИНСТВО НА ФИЗИКА, ЕМОЦИЯ, МИСЪЛ И ДУША .


Ние се стремим да намерим оптималното решение за здравния проблем на КОНКРЕТНИЯ ЧОВЕК като прилагаме интегративния подход- съчетаване на най-доброто от доказаните холистични лечебни методи- иглотерапия/акупунктура/ и хомеопатия с възможностите на съвременната медицина.


Хипократ е твърдял: “Естествените сили в нас са истинските лечители на болките“
Следвайки тази максима, работим целенасочено за опазване, възстановяване и поддържане на естествения потенциал, наречен здраве. Защото всеки има право и заслужава да се чувства здрав.
Хомеопатията е възможност да се избере едно по-щадящо лечение за децата, тъй като лекарствата са безвредни, нямат странични влияния и не натоварват организма. Това ги прави напълно приложими както за бременните, така и за новородените.


 


Интересна и полезна лекция на тема хомеопатия ще изнесе  д-р Силвия Еленкова от 11:00 часа на 15.11.2014 г.на ниво – 1 пред Hippoland в Сердика център - София.  От лекцията ще научите:


 


Същност и принципи на хомеопатията. Истини и заблуди. Често задавани въпроси.


Хомеопатия за деца - защо, кога , колко?


Сезонът на вирусните инфекции. Температурни състояния.


Проблеми в кърмаческа възраст. Прорязване  на зъбите. Повръщане.


Често боледуващи деца. Така наречената“ трета сливица“ за алергичните прояви. Децата с чувствителна кожна


С деца на път.


Детските шарки.


Поведенчески проблеми.


За нощното напикаване, заекването, тиковете …и за всички други въпроси ,които ви интересуват.