Д-р Георги Велев - Спеациалист по коремна хирургия София

София
  • 195 показвания

Д-р Георги Велев - Спеациалист по коремна хирургия София

София
  • 195 показвания

Информация за Д-р Георги Велев - Спеациалист по коремна хирургия София

Завършил ВМИ - Софияпрез 1981 г. От 1981 г. до 1983 г. работи като хирург ординатор в Хирургично отделение - Разлог. През 1983 г. след спечелен конкурс е назначен към Катедрата и клиника по хирургични болести към тогавашната Медицинска академия в Александровска болница, София. Ръководител по това време и негов учител еизвестният хирург проф. Янко Добрев.


В повече от 30-годишния си опит като хирург печели доверието на пациентите като специалист с индивидуален подход към пациента, точно поставяне на диагнозата и извършване на адекватна оперативна намеса.


През 1993 г. участва в екипа на втората в страната лапароскопска холецистектомия (премахване на жлъния мехур през малки отвори в коремната кухина). С това се счита за един от пионерите в лапароскопската хирургия в България. Специализирал еминиинвазивна хирургия в Бeрлин, Германия и лапароскопска хирургия в Сан Диего, САЩ. В момента продължава да работи като лапароскопски хирург. Привърженик на лапароскопската холецистектомия през 3 отвора (стандартния метод е с 4 отвора). През 2011 г. за пръв път в клиниката извършва премахване на жлъчният мехур през 1 отвор – SingleIncisionLaparoscopicCholecystectomyКъм момента се е специализирал и в лечението на туморите в коремната кухина – рак на дебелото черво, рак на стомаха, рак на панкреаса. Оперативните му техники са съпоставими с последните тенценции в съвременната хирургия в Европа и света. Един от въвелите в клиниката операцията „Ниска предна резекция” при тумори на ректума. Разработил е и е въвел в пратиката методи за лечение на големи хернии на коремната стена със специални полусиснтетични плата, т.нар свободна от напрежение пластика (freetensionplastic)Херниите на ингвиналният канал оперира по най новите въведени стандарти в хирургията – използване на синтетично платно, където шансът за рецидив (повторна поява на херния) е минимален. Лекува по съвременни стандарти и рак на млечната жлеза, заболявания на щитовидната жлеза.


Редовно участва в научните изяви в страната и в Европа. Член е на Българското хирургично дружество и на Европейската асоциация по лапароспопска хирургия (EAES).


Всеки вторник и четвъртък след предварително записване.

Квалификации