Проф. Петър Панчев Проф. Петър Панчев

София
 • 273 показвания

Проф. Петър Панчев Проф. Петър Панчев

София
 • 273 показвания

Информация за Проф. Петър Панчев Проф. Петър Панчев

Проф. д-р Петър Панчев д.м.н. е уролог и хирург от София - ръководи Катедра по урология и е началник на отделението по онкоурология към УМБАЛ Александровска.


Неговата медицинска специалност е съсредоточена в областта на Урологията и Онкологията, като той притежава множество допълнителни специализации и разнообразни професионални интереси, свързани с лекарското му призвание.


Това е основната причина Д-р Панчев да е един от най-изтъкнатите уролози в България.


Лекарят по урология предлага и извършва:

 •     Провеждане на цялостен курс на лечение - като се започне от първичния преглед и се стигне до оперативна дейност, при необходимост

 •     Ехографски изследвания по съвременните методи и технологии, използвани в медицината

 •     Ендоурология - хирургична намеса с цел лечение на пациентите

 •     Цистоскопия - както с цел диагностика, така и при възникнала нужда от лечение

 •     Разбиване на камъни в бъбреците (извънтелесно)


Проф. д-р Петър Панчев д.м.н. е високо изтъкнат хирург, който провежда урологични операции с всякаква сложност и при всяко заболяване, като резултатът от това са множество доволни пациенти.


Урология и Онкология
 •     Консултации

 •     Прегледи

 •     Ехографии

 •     Ендоурология

 •     Цистоскопии

 •     Хирургични интервенции

 •     Разбиване на конкременти в бъбреците

 •     Отворени урологични операции


Урология и Онкология - Проф. д-р Петър Панчев д.м.н.


Проф. д-р Петър Панчев д.м.н. предлага на своите пациенти, болни хора от цяла България, следните манипулации и процедури в областта на урологията и онкологията:


Консултации


Консултациите, свързани с урологията и онкологията, имат за цел да помогнат на пациентите на лекаря да се запознаят с симптоматиката на заболяването си, начините за лечение, евентуалните усложнения и т.н.
По този начин хората имат спокойствието и увереността да вземат информирани решения за своето здраве.


Прегледи


Прегледите, извършвани в хирургичния кабинет на Проф. д-р Петър Панчев, се извършват с апаратура, чиито показания са максимално точни.
Това е от изключителна важност за прецизно диагностициране и назначаване на навременно лечение.


Ехографии


Ехографиите са един от съвременните методи за ранно откриване на урологични заболявания като камъни в бъбреците.
Колкото по-рано бъде открита болестта, толкова по-малки са шансовете да се получат усложнения при развитието й, които да попречат на лечението.


Цистоскопии


Цистоскопиите са начините да се изследва вътрешната повърхност на пикочния мехур. Това ендоскопско изследване се извършва чрез уред, наречен цистоскоп и помага при откриването на проблеми като тумори и други ракови образувания и предракови състояния.


Също така, цистоскопията е методиката за диагностициране на конкременти в бъбреците, примеси от кръв или гной в урината, чужди тела и други.


Ендоурология


Ендоурологията е онзи дял от медицината, в който влизат ендоскопските операции (или, както също са известни - безкръвни операции) в областта на урологията.
Лапароскопската хирургия прави възстановяването на пациентите по-лесно, а в сферата на урологията се използва за лечение на рак на простатата, бъбрека, пикочния мехур, и др.
Разбиване на конкременти в бъбреците
Проф. д-р Петър Панчев д.м.н. извършва разбиване на всякакви разновидности конкременти в бъбреците - калциева литиаза, уратна литиаза, магнезиево-амониев фосфат (струвити), цистинови конкременти.


При избора на вида лечение на т. нар. камъни, той се съобразява както с размера и вида им, така и с цялостното състояние на пациента.


Хирургични интервенции


Специалистът по онко-урология извършва всички хирургични интервенции в областта, в зависимост от конкретната специфика на случаите, с които се сблъсква в практиката си.
Целия курс на лечение (от диагностицирането до възстановяването) се извършва много внимателно, за да бъдат избегнати усложненията, свързани с болестта.


Отворени урологични операции


Проф. д-р Петър Панчев е сред лекарите в България, притежаващи квалификацията да извършват отворени урологични операции.
Неговото образование и опит му позволяват да извършва всякакви хирургични процедури от този вид - от най-рутинните, до по-сложните високотехнологични видове.

Квалификации