Д-р Пламен Миков - Акушер-гинеколог - град София

София
  • 214 показвания

Д-р Пламен Миков - Акушер-гинеколог - град София

София
  • 214 показвания

Информация за Д-р Пламен Миков - Акушер-гинеколог - град София

Д-р Пламен Миков е специалист акушер-гинеколог и предлага пренатална медицина, фетална морфология, онкопрофилактика, колпоскопия, диатермокоагулация, полово предавани инфекции.


Доктор Пламен Миков е завършил МА София през 1994 г., а Специалност Акушерство и Гинекология – през 1998 г. От тогава работи по специалността си с интерес и насоченост към Пренаталната медицина и Феталната морфология.


 


ДЕЙНОСТИ:Диагностициране на гинекологични заболявания
Диагностициране и лечение на тубарни заболявания – Тубарните аномалии стават причина за между 25% и 50% от женското безплодие. Тубарните поражения обикновено се дължат на тазова инфекция и това се нарича тазово-възпалителна болест (ТВБ). Често е трудно да се открие причината за възпалението.

Проследяване на бременност и родилен процес

Кардиотокография – Запис на сърдечната дейност на плода.

 

Наблюдаване на рискова бременност – Рискова се нарича бременността, която при наличието на определени фактори се нуждае от по-внимателно наблюдение и специализирани прегледи.

 

Проследяване на бременност (женска консултация) – Проследяването на бременността започва обикновено в третия лунарен месец – 12 г.с. При това посещение се оформя подробна карта за наблюдение на бременната жена, уточняват се срокът на бременността и вероятният термин за раждане, измерва се ръст, тегло, кръвно налягане и се назначават рутинни изследвания: пълна кръвна картина, урина, тест за сифилис и хепатит В, кръвна група и резус фактор, изследва се влагалищен секрет за инфекции.

 

Профилактични гинекологични прегледи

Имунизация против рак на маточната шийка

 

Гинекологичен преглед – Дигиталното туширане (влагалищния преглед) дава обективна оценка за състоянието на маточната шийка, матката и аднексите (маточни тръби и яйчници).

 

Колпоскопия – Това е гинекологично изследване, което осигурява огледа и диагностични процедури на външните полови органи, влагалището и маточната шийка под по-голямо увеличение.

 

Посявка за микробиологично изследване – Микробиологичното изследване е метод, чрез който се изолират и идентифицират най-често срещаните микроорганизми (бактерии или гъби).

 

Цитонамазка (ПАП тест) – Натривката има за цел да търси пред-канцерогенни промени в шийката на матката. Тя не може да открие рак, нито пък аномалии в други органи (например яйчници или бели дробове).

 

Ултразвукови (ехографски) прегледи 

Доплерово изследване – Доплеровото изследване представлява високо специализиран ехографски преглед, чрез който се прави оценка на кръвотока между бременната и плода.

 

Коремен ехограф (абдоминален) – Ехографията служи за оглед на матката, яйчниците, маточните тръби, контрол над бременността.

 

Трансвагинален ехограф – Той е много полозен при ранна бременност, както и пълни жени и при измерването на дължината на маточната шийка. Важен метод е при диагностицирането на извънматочна бременност и при изследването на органите в малкия таз.

 

УЗ скрининг за ХЗА – Ултразвуковият скрининг за хромозомни аномалии на плода се извършва в хода на ехографския преглед на феталната морфология.

 

Ултразвуков преглед през бременността – Точният брой ултразвукови прегледи не е фиксиран, но не е нужно по време на една женска консултация да има много ехографии. Необходими са 4-5 основни прегледа и няколко допълнителни прегледи при определени оплаквания или патологични сътояния.

 

Феталната ехокардиография (ФЕхоКГ) – Специализирано ехографско изследване на сърцето на плода.

 

Феталната морфология – Ултразвуково изследване на всички основни органи и системи на плода.

 

Фоликулометрия – Измерване на нарастващи яйчникови фоликули

Квалификации