Д-р Стойка Радева Физикална и рехабилитационна медицина

София
  • 271 показвания

Д-р Стойка Радева Физикална и рехабилитационна медицина

София
  • 271 показвания

Информация за Д-р Стойка Радева Физикална и рехабилитационна медицина

Има създаден собствен алгоритъм за лечение на болката при дискова болест в шийния и лумбален отдел на гръбначния стълб, за лечение на мигрена, за лечение на остеоартрит на колянната става, за лечение на функционалния дефицит при пациенти с МС.

Завършила съм медицина през 1985 г. в МУ в София. Работила съм в окръжната болница в Кюстендил 1985-1987 г. През 1987 г. започвам работа като асистент в Клиника по физикална и рехабилитационна медицина в ИСУЛ, където работя и до сега.

Придобих специалност по физикална и рехабилитационна медицина през 1990 г.
В клиничния си път съм работила по проблеми, свързани с болката, с промени в централната и периферната нервна система, с проблеми в репродуктивните функции при жените, с проблеми в вегетативната нервна система.


През 1989 г. завърших тримесечен курс по акупунктура по линия на СЗО в Улан Батор - Монголия. По линия на следдипломна квалификация имам завършени курсове по: "акупунктура", "мануална терапия', "лазертерапия", "постизометрична релаксация".
Участвала съм в много научни форуми у нас и в чужбина, свързани с физикалната медицина, рехабилитацията и лечението на болката с преформирани и алтернативни фактори.
Имам собствен създаден алгоритъм за лечение на болката при дискова болест в шийния и лумбален отдел на гръбначния стълб, за лечение на мигрена, за лечение на остеоартрит на колянната става, за лечение на функционалния дефицит при пациенти с МС.

Квалификации