Д-р Татяна Михова УНГ, гр. Бургас

Бургас
 • 484 показвания

Д-р Татяна Михова УНГ, гр. Бургас

Бургас
 • 484 показвания

Информация за Д-р Татяна Михова УНГ, гр. БургасД-р Татяна Михова е специалист по УНГ болести (уши-нос-гърло заболявания) и Отоневролог в Бургас. Лекарят извършва прегледи и консултации при инфекции на горните дихателни пътища, намален слух, шум в ушите, трета сливица, аудиометрия, тимпанометрия, слухопротезиране и др.


ИПСМП по УНГ на Д-р Татяна Михова е индивидуалнапрактика за специализирана медицинска помощ в областта на оторинголарингологията (уши-нос-гърло болестите).Oтopингoлapингoлoгиятa изyчaвa пpичинитe, paзвитиeтo, ĸлиничнитe пpoяви, диaгнocтиĸaтa, лeчeниeтo и пpoфилaĸтиĸaтa нa бoлecтитe, ĸaĸтo нa yxoтo, нoca и гъpлoтo, тaĸa и нa близĸитe дo тяx oблacти.УСЛУГИ • Консултация при шум в ушите

 • Отоневрологично изследване

 • Консултации при световъртеж и намален слух

 • Консултация при трета сливица

 • Прегледи по НЗОК и частни прегледи

 • Аудиометрия

 • Тимпанометрия

 • Слухопротезиране

 • Консултация при алергични пациенти

 • Хомеопатия в областта на УНГ болестите (ушно-носно-гърлените заболявания)

 • Изследвания – рентген и клинична лаборатория

 • Диагностика и лечение на синузит, отит, ларингит


След обстоен преглед, ако е необходимо, специалистът по УНГ болести предлага на пациентите предписване и поставяне на слухов апарат, както и подготовка на документи за ТЕЛК.ЗАБОЛЯВАНИЯ


Инфекциите на горните дихателни пътища и белите дробове са една от най-честите причини за посещение на лекарския кабинет по УНГ болести, особено през есенно-зимния сезон. По-ниските температури на въздуха са благоприятни за разпространението на редица вируси и бактерии, причинители на тези заболявания.
В някои случаи, особено при хора със съпътстващи хронични заболявания, към вирусната инфекция може да се насложи и бактериална инфекция. Лицата, работещи в по-големи колективи, учениците са изложени на по-голям риск. Най-често пациентите имат оплаквания от общо неразположение, болки в мускулите и ставите, болки в гърлото, хрема, кашлица, понякога повишена температура.


Синузит (синуит, риносинузит) е възпаление на околоносните кухини (синуси). Причинява се най-често от вируси и бактерии, но може да бъде предизвикан от алергии, травми, много рядко гъби. Синузитът е инфекция на горните дихателни пътища, която най-често възниква като усложнение на остър ринит (хрема). В много от случаите остава неразпознат от пациенти и лекари и завършва с оздравяване. В малък процент хронифицира и рецидивира (възниква повторно).


Отитът представлява възпаление на ухото. Тъй като анатомично ухото се разделя на външно ухо, средно ухо и вътрешно ухо, затова и възпаленията на ухото биват възпаления на външното ухо (външен отит), възпаления на средното ухо (среден отит) и възпаления на вътрешното ухо (лабиринтит).


Ларингитът е остро или хронично възпаление на лигавицата на т.нар. говорна кутия – ларинкса, и по-точно на гласните връзки, което води до промяна на гласа (дисфония), или до загубата му (афония). Може да е самостоятелно заболяване или да съпътства друго – възпаление на горните дихателни пътища, хрема, простуда, грип, шарка, нараняване на ларинкса от чужди тела.


Д-p Mиxoвa пpeдлaгa диaгнocтиĸa и лeчeниe нa yшнo-нocнo-гъpлeни зaбoлявaния в: гp. Бypгac, ĸв. Зopницa, бл. 57, вx. A, ĸaб. 3, тeл. +359 56/ 862 288; +359 879 852 288.


Πpиeм пo HЗOK: cpядa и пeтъĸ: 15:00 - 18:00 ч. ДKЦ 1, гp. Бypгac, yл. Cтeфaн Cтaмбoлoв 73, тeл. +359 56/ 810 571.


Bceĸи paбoтeн дeн: 8:30-14:00 ч.


B oблacтa нa УHГ бoлecтитe д-p Mиxoвa paбoти c мeдицинcĸa cecтpa T. Чaнĸoвa.


Квалификации